+386 (0)2 888 06 43 info@glasbenaradlje.si

Suzana Krivec

flavta, nauk o glasbi, kljunasta flavta

 

Suzana Krivec je maturirala na splošni gimnaziji na Ravnah na Koroškem, glasbeno pot pa je začela na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru, v programu srednjega glasbenega izobraževanja, kjer je  v razredu profesorice Violete Ozvatič uspešno zaključila maturo, smer flavta. Svoje glasbeno znanje je nadgrajevala na Oddelku za glasbeno pedagogiko Pedagoške fakultete v Mariboru, kjer je leta 2007 diplomirala z odliko in pridobila naziv profesorica glasbe. Vzporedno je študirala na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru in leta 2006 pridobila tudi naziv diplomirana ekonomistka. Po opravljenih diplomah je opravila sprejemne preizkuse na Akademiji za glasbo v Ljubljani in svoje izobraževanje flavte nadaljevala v razredu izr. prof. Karoline Šantl Zupan. Ko je pridobila naziv diplomirana glasbenica flavtistka, je pri izr. prof. Karolini Šantl Zupan po uspešno opravljenih sprejemnih preizkusih nadaljevala študij flavte še na magistrski stopnji in postala magistrica profesorica flavte.

V času izobraževanja je sodelovala v različnih komornih skupinah, orkestrih in muzicirala samostojno. Danes je aktivna članica pihalnega orkestra in sodeluje v priložnostnih komornih skupinah. Svoje znanje izpopolnjuje na različnih poletnih šolah in seminarjih. Aktivno in pasivno sodeluje na seminarjih za flavto, komorno igro in seminarjih za nauk o glasbi. Redno se udeležuje študijskih skupin za flavto in nauk o glasbi. Sodeluje v organizaciji projektov: Poletna šola za flavto in komorno igro, Koroško klavirsko tekmovanje …

S pedagoškim delom se je srečevala že v času študija. Poučevala je na glasbenih šolah in si nabirala izkušnje v svoji pedagoški stroki. Danes je zaposlena na GŠ Radlje ob Dravi, poučuje pa tudi na Glasbeni in baletni šoli Antona Martina Slomška v Mariboru. Njeno pedagoško delo temelji na širšem glasbenem razvoju otroka in mladostnika. V okviru pedagoškega dela organizira in izvaja javne ter interne nastope za učence, sodeluje pa tudi pri številnih projektih. Z učenci se udeležuje javnih nastopov in tekmovanj.

Dosežki njenih učencev na tekmovanjih:

2010: Anemarija Planšak, flavta, srebrno priznanje, 13. regijsko  tekmovanje TEMSIG
2009: Kvartet flavt GŠ Radlje ob Dravi, srebrno priznanje, 12. regijsko tekmovanje TEMSIG
2007: Anemarija Planšak, FlavtIstra