+386 (0)2 888 06 43 info@glasbenaradlje.si

Sanja Krajnc

flavta, komorna igraPicture1

 

Nižjo glasbeno šolo je obiskovala v Radljah ob Dravi. Flavto so jo poučevale profesorice Mateja Kremljak, Marjeta Urbanc ter Asja Grauf. V 6. razredu je sodelovala v triu flavt, s katerim so se udeležile regijskega in državnega tekmovanja komornih skupin ter prejele zlato priznanje na regijskem in srebrno plaketo na državnem tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije.

Leta 2002 je opravila sprejemne izpite na SGBŠ v Mariboru in nadaljevala z učenjem flavte v razredu prof. Snežane Draganič.
V 3. letniku  /leta 2006/ se je udeležila mednarodnega tekmovanja glasbenikov  Povolettu v Italiji in prejela zlato plaketo in 4. nagrado.
V 4. letniku /leta 2007/ se je udeležila tekmovanja TEMSIG in prejela zlato plaketo in 3. nagrado.

Svoje znanje je izpopolnjevala v poletnih šolah in seminarjih pri prof. Mihaelu Köflerju, Hansgeorgu Schmeiserju (Avstrija), Janosu Balintu (Madžarska), Riti D’Arcangeloter (Italija), Petru Lukasu Grafu (Švica), Janu Ostryju (Češka), Aldo Baertnu, Petru Verhoynu, Robertu Potu (Belgija), Philippe Bouclyju (Francija) in Alešu Kacjanu, Mateju Grahku in Ireni Grafenauer (Slovenija). Leta 2012 je bila sprejeta na podiplomski študij v Budimpešto na Akademijo Franza Liszta v razred prof. Janosa Balinta.

Leta 2007 se je vpisala  na Akademijo za glasbo v Ljubljano, kjer je 13. junija 2011 z odliko diplomirala v razredu prof. Karoline Šantl Zupan.

Nastopala je tudi s komorno skupino kvarteta flavt AG Ljubljana na večerih pihalnih kvartetov Akademije za glasbo ter na Festivalu Musicale Internazionale 2010 v Farra d’Isonzo v Italiji, v Grčiji ter v krajih po Sloveniji, s triom v ljubljanskih Križankah, sodelovala s komornim orkestrom Festine in solisti v Slovenski filharmoniji ter se udeleževala mednarodnih tekmovanj.

Je članica PO Muta ter Koroškega akademskega zbora Mohorjan, s katerim zmagujejo na mednarodnih tekmovanjih (Italija, Hrvšaka, Slovaška, Irska) ter na Naši pesmi v Sloveniji.

V času študija je pridobila tudi nekaj pedagoških izkušenj. Poučevala je na Glasbeni šoli Šmartno Litija ter na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Sanja Krajnc uči na Glasbeni šoli Radlje ob Dravi.

Glasba je način njenega življenja, ki ji omogoča nenehno rast, možnost ustvarjanja, napredovanja, in je najvišja umetnost, preko katere lahko izrazi to, kar je.

Dosežki:
2013: Mojca Haberman, flavta, B kategorija, srebrna plaketa, 17. mednarodno tekmovanje Giovani Strumentisti, Povoletto, Italija