+386 (0)2 888 06 43 info@glasbenaradlje.si

Galina Čajka

balet, sodobni plesPicture1

 

Galina Čajka se je rodila v mestu Almati v Kazahstanu. Leta 1981 je začela obiskovati srednjo baletno šolo v Almatiju, od koder je bila zaradi izjemne nadarjenosti in uspešnosti poslana na študij na baletno akademijo Agripine Vaganove v današnjem Sankt Peterburgu. Po odlično zaključenem študiju leta 1989 je začela svojo baletno kariero s številnimi vidnejšimi zborovskimi in solističnimi vlogami v teatru Musorgskega v Sankt Peterburgu.

Leta 1994 se je pridružila baletnemu ansamblu SNG Maribor, s katerim je odplesala solistične vloge v naslednjih baletih: Labodje jezeroGiselleCoppéliaSpartakTrnuljčicaDon KihotRomeo in Julija,Suita CarmenBajaderaHrestačGrk Zorba ter v avPicture2torskih projektih Edwarda Cluga:TangoArhitektura tišineFaust.

Gostovala je na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Rusiji, Ukrajini, na Tajvanu, Portugalskem, v Italiji, Franciji, Nemčiji in na Madžarskem.

Galina Čajka se odlikuje kot suverena interpretka raznolikih plesnih likov, z zanesljivo in virtuozno plesno tehniko pa vedno znova navdušuje občinstvo in kritično javnost. Prejela pa je  tudi nagrado Lydie Wisiakove, ki jo podeljuje Društvo baletnih umetnikov Slovenije, in sicer za upodobitev vlog Nikije in Gamzati v baletu Bajadera.

Njeni dijaki Konservatorija za glasbo in balet v Mariboru so dosegli mnoge nagrade na državnem tekmovanju BALTEK in v tujini.

Z učenci Glasbene šole Radlje ob Dravi dosega odlične uspehe na Republiški reviji baletnih in plesnih šol za izvedbo in koreografijo.
2015: Klara Strmčnik, balet solo, zlata plaketa na državnem tekmovanju BALTEK, Lendava
2015: Manca Strmčnik, balet solo, srebrna plaketa na državnem tekmovanju BALTEK, Lendava
2015: Maro Vranaričić, balet solo, bronasta plaketa, državno tekmovanje BALTEK, Lendava
2015: Maro Vranaričić, balet solo, zlato priznanje na regijskem tekmovanju BALTEK
2015: Klara Strmčnik, balet solo, zlato priznanje na regijskem tekmovanju BALTEK
2015: Manca Strmčnik, balet solo, zlato priznanje na regijskem tekmovanju BALTEK